Met dit nieuwe informatieblad maken we het voor patiënten uitnodigender om met de online keuzehulp aan de slag te gaan. En zorgverleners makkelijker om de keuzehulp uit te reiken.
CVA patiënten en naasten gaven aan dat er veel op ze afkomt tijdens opname in het ziekenhuis. De introductie in de keuzehulp is aangepast om ze hier zo goed mogelijk doorheen te helpen.
We kregen vragen zoals 'Hoe vul je de keuzehulp in als de situatie onzeker is? Wat als je het namens de patiënt in moet vullen?' De antwoorden hierop zijn toegevoegd aan het begin van de keuzehulp.
In de Borstkanker nacontrole keuzehulp geeft u aan hoe u uw nacontrole wilt invullen. Naar aanleiding van feedback is bij de vraag: ‘Hoe vaak nacontrole?’ een antwoordoptie toegevoegd.
De update is gebaseerd op feedback en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Er is nu o.a. per behandeling een schaal voor effect op pijn en op conditie. Zo kunt u uw opties beter vergelijken.
In de Borstkanker keuzehulp is de informatie over systemische behandeling fors uitgebreid. Naast chemotherapie leest u nu ook over hormoontherapie en HER-2 gerichte therapie.
Naar aanleiding van feedback hebben we in de Borstreconstructie keuzehulp de uitleg over reconstructie met rugspier en prothese uitgebreid, inclusief bijpassend ervaringsverhaal.
Een patiënt gaf als suggestie: “De bestandsnaam van de samenvatting is nu samenvatting.pdf. Ik zou daarvan maken Samenvatting Keuzehulp Prostaatkanker dd-mm-jjjj.” Zo gezegd, zo gedaan!
Patiënten en urologen vroegen geregeld om op het uitreikvel van de keuzehulp ook een samenvatting van de behandelopties toe te voegen. Dit hebben we meegenomen in het nieuwe uitreikvel.
De keuzehulp is nu ook voor patiënten met hoog risico gelokaliseerd prostaatkanker met de keuze opereren of uitwendig bestralen. De medische content en uitreikvel zijn ook hierop aangepast.
Op basis van feedback is de CRPC keuzehulp uitgebreid, waardoor het geschikt is voor alle behandellijnen. Ook is Cabazitaxel als optie toegevoegd en het uitreikvel herontworpen.
We kregen feedback dat het middel S-1 ontbrak in de keuzehulp. Na overleg met de werkgroep is op het uitreikvel en in de keuzehulp S-1 toegevoegd als alternatief voor het middel CAP.
Op basis van feedback hebben we de kolommen van de stellingen smaller gemaakt op mobiel. Zo zijn de stellingen ook op uw telefoon, makkelijker te lezen en in te vullen.
Patiënten gaven ons aan behoefte te hebben aan lotgenotencontact en tips over hoe om te gaan met de ziekte. We hebben daarom verwijzingen toegevoegd waar u terecht kunt met deze vragen.
Patiënten vroegen ons: “De pagina's die niet direct printbaar zijn, alsnog printbaar te maken.” Dit hebben we aangepast. U kunt nu alle pagina’s netjes printen, direct vanuit de browser.
Veel patiënten lieten ons weten dat het prettig was om de keuzehulp thuis rustig door te nemen. En om dit samen met een naaste te doen. Dit hebben we als tips toegevoegd op de inlogpagina.
Een patiënt gaf ons ook deze feedback: “Iets beter aangeven of je kan opslaan of later nog terug kan om de vragen in te vullen.” Dit hebben we ook meegenomen in deze tip.